Wat kunnen consumenten doen met hun ‘oude’ mobiele telefoons?

De meeste consumenten nemen jaarlijks een nieuwe telefoon. Onder andere omdat de techniek bijzonder snel ontwikkelt, maar ook omdat de telefoontjes vaak erg kwetsbaar zijn. Zo kan de telefoon na één keer vallen bijvoorbeeld al behoorlijk beschadigd zijn. Heb jij ook nog een kapotte telefoon thuis?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen met deze telefoons. Het is natuurlijk zonde om deze telefoons zomaar weg te gooien! Ben jij benieuwd wat je er beter mee kunt doen? Hieronder vind je een aantal handige tips.

Laat de telefoon repareren

De meeste oude telefoons zijn nog goed te repareren. Een iPhone reparatie hoeft tegenwoordig helemaal niet meer zo duur te zijn. Het is een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een nieuw toestel. Bovendien zijn de meeste problemen wel te maken. Als jij je oude telefoon laat repareren i.p.v. een nieuwe koopt, dan ben je een stuk duurzamer bezig! Je kunt de telefoon ook repareren en verkopen, zodat iemand anders geen nieuw toestel hoeft aan te schaffen. 

De telefoon kan nog gerecycled worden

Wist je dat een telefoon nog gerecycled kan worden als deze het niet meer doet? Om een werkende telefoon te maken zijn er veel verschillende grondstoffen nodig. Deze grondstoffen kunnen nog hergebruikt worden. Wil je er zeker van zijn dat deze grondstoffen niet onnodig verloren gaan? Dan kan je je mobieltje inleveren bij de milieustraat. Dit is een stuk beter dan je oude mobieltje weggooien bij het vuilnis! Zo weet je tenminste zeker dat er nog iets nuttigs met het toestel gedaan wordt. Het is uiteraard ook een stuk beter voor het milieu als de telefoon gerecycled wordt.

Bewaar je telefoon voor later

Heb jij een oude telefoon die het nog wel doet? Dan is het een verstandig idee om deze goed te bewaren. Er bestaat een kans dat je nieuwe telefoon kapot gaat. Het is dan erg fijn om nog een reserve telefoon te hebben. We weten allemaal namelijk wel hoe belangrijk de telefoon tegenwoordig is! Als een toestel langer gebruikt wordt, dan is dit ook beter voor het milieu. Ook dit is een goede reden om het toestel langer te bewaren als reserve telefoon. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het toestel te verkopen of weg te geven. 

Door je telefoon niet zomaar weg te gooien, ben je dus een stuk duurzamer bezig! Vind jij het milieu belangrijk? Denk hier dan goed over na als je nog een ongebruikt toestel hebt.

admin