Bijzondere acties voor mannen

In India heeft men een bijzondere manier gevonden om bloed geven onder de aandacht te brengen. De Indiana Blood Center of wel de Indiase bloedbank heet namelijk ‘Raise your sleeve’. Dit verwijst natuurlijk naar het omhoogtrekken van je (overhemd) mouw als je bloed gaat geven. In een land met meer dan een miljard inwoners is dit alles behalve overbodige luxe. Daarnaast ligt een groot aantal ongelukken altijd op de loer in India door bijvoorbeeld verouderde sporen en een gebrekkige technologie.

Een overhemdmouw oprollen

Hier in Nederland trekken we onze mouwen ook omhoog maar dan alleen als het warm is, als er werk aan de winkel is of als je mouwen te lang zijn. Op zich is dit geen probleem, maar doe dit dan wel op een stijlvolle manier. Rol je de mouw op de klassieke manier op, dan zit de manchet op de onderarm of op de elleboog. Mocht de stof van je overhemd te glad zijn, zoals bijvoorbeeld met zijde, dan kun je de vouw vastzetten met een veiligheidsspelt aan de binnenkant, zodat je hem niet ziet. Je kunt ook een wat groter vouw maken waardoor de manchet onder je elleboog zit en vouw dan nog een keer de stof vanaf de pols onder de elleboog. Zo blijf je een stukje manchet zien.

Opgerolde mouwen, niet altijd gepast

Bij een formele gelegenheid zijn opgerolde mouwen niet gepast, want het staat erg nonchalant. Mocht je aan het einde beslissen om te helpen opruimen, dan kun je gerust de mouwen een eindje oprollen. Zorg ervoor dat het overhemd dat je draagt goed past en geen mouwlengte 7 is, als je dat niet nodig hebt, om onnodig opstropen te voorkomen. Daarnaast is het ook geen gezicht als je mouwen te kort zijn. Ga dus op zoek naar een extra lange mouw, een mouwlengte 7 overhemd, als je armen 70 cm of langer zijn.

admin