Denk eens aan een (web)applicatie voor jouw bedrijf!

Waarom een applicatie?

Je komt het steeds vaker tegen binnen bedrijven. Veel processen zijn gedigitaliseerd om sneller en efficienter te kunnen werken. Maar al die digitalisering heeft soms ook zijn nadelen. Bij het automiseren van veel processen zijn er verschillende programma’s gebruikt en die sluiten nu niet meer goed op elkaar aan. Met als gevolg dat handelingen meer tijd gaan kosten in plaats van minder. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling van automatisering zijn geweest.

Terug naar de tekentafel

Je hebt besloten dat het dus helemaal anders moet en dat je nog maar met 1 applicatie wilt werken binnen je bedrijf. Je wilt alle processen realtime kunnen monitoren. Dat betekent dus alles vanaf de inkoop tot voorraadbeheer tot efficiënte indeling van het personeelsrooster. Om zelf al deze processen inzichtelijk te kunnen maken in een (web)applicatie is onbegonnen werk. Schakel daarom een professioneel digitaal bureau dat je van begin tot eind begeleidt in het proces.

Maar hoe kies je het juiste bureau?

Ga op zoek naar een bureau dat al ervaring heeft met grotere projecten en dus weet waar ze het over hebben. Een voorbeeld van een bureau met veel kennis en kunde in huis is Lightbase uit Utrecht. Een van hun specialiteiten is dat ze React Native Apps kunnen maken. Dat houdt het volgende in: Normaliter heb je een aparte codetaal voor iOS en voor Android. Dat betekent dat je dezelfde app dus tweemaal moet programmeren. React Native is een framework dat het mogelijk maakt om met een codebase apps te maken voor beide besturingsystemen.

Is een (web)applicatie voor iedere branche geschikt?

Afhankelijk van de branche waarin je werkt, kan je jezelf afvragen of het zin heeft om een eigen applicatie te laten bouwen. Maar onderschat de kracht van een goed algoritme niet. Of je nu een boerenbedrijf hebt dat de productie wilt verhogen of een vervoersbedrijf dat de inzet van het wagenpark wilt optimaliseren. Er is altijd wel een mogelijkheid tot het stroomlijnen van processen!

admin