Wat is een Keynote speaker?

Een keynote speaker is de belangrijkste spreker op een congres bijeenkomst, als je als enige spreker bent ben je automatisch ook de keynote speaker. Het takenpakket van een keynote speaker kan uit het onderstaande bestaan:

  • Gastvrouw/Gastheer
  • Reisleider en natuurlijk leider
  • Entertainer
  • Natuurlijk de keynote speaker

Een goede keynote speaker, zoals Quoc An Nguyen zul je vaak een geweldige toespraak zien houden, maar wat zijn nu precies de ingrediƫnten voor een goede Keynote?

Een goede keynote speaker kan eigenlijk elk onderwerk interessant over laten komen.

Ook hoeft een keynote speaker niet perse een beroemdheid te zijn, een krachtige toespraak en op de hoogte zijn van de laatste trends kan meestal al voldoende zijn.

Je merkt dat het een goede keynote is als het hele publiek stil is, dit kon je vooral zien bij het Start-up Fest in 2016. CEO van Apple, Tim Cook, lukte het om de hele zaal zo stil als een bibliotheek te kregen, je kon zelfs een spel horen vallen!

Wat zijn de kosten van een keynote speaker?

De hele sprekers markt staat niet bekend om hun transparantie, een kostbare speaker gegarandeerd nog niet direct een inspirerende speech. Aan de andere kant kan je ook (positief) verrast worden door de kwaliteiten van en een gratis speaker. Prijs en bekendheid zijn dus niet per definitie indicatoren voor de kwaliteit van een speaker.

admin