Eerste Hip Hop dansschool in Twente een feit

We zijn allemaal wel bekend met het feit dat er dansscholen zijn en deze wordt vaak geassocieerd met Hip Hop. In werkelijkheid hebben ze vaak niet zo heel veel met Hip Hop te maken. Talentfabriek053 is een Dansschool in Enschede met als eerste in het oosten van Nederland een specialisme in alle stijlen Hip Hop dans en cultuur.

Hip Hop en dans

In tv programma’s zoals Holland Got Talent zie je regelmatig dansgroepen voorbij komen en deze dansgroepen dansen vaak op onder andere Hip Hop muziek. Vanzelfsprekend gaan we er dan vanuit dat deze groepen dansen op een Hip Hop dansschool. Deze informatie is echter onjuist.

Hip Hop is een cultuur en niet alleen een dansstijl. Rap muziek is Hip Hop, Breakdance is Hip Hop, Graffiti is Hip Hop en DJing bijvoorbeeld ook. Allen elementen van Hip Hop waar je bij een standaard dansschool niet mee te maken krijgt. De streetdance (zoals dat in de volksmond heet) die we op tv zien is slechts een kleine weerspiegeling van de dans uit de Hip Hop cultuur.

Dansstijlen

Wanneer we binnen de Hip Hop cultuur kijken naar de verschillende dansstijlen en deze voorleggen aan de gemiddelde dansschool, dan hebben ze vaak geen idee waar we het over hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Locking, Housing, Waacking, Vogueing, Popping, B-boying, Waving, Tutting en ga zo maar door. Deze voorbeelden zijn specialistische dansstijlen binnen de Hip Hop cultuur en het zijn dansstijlen die je bij Talentfabriek053 in Enschede kunt leren.

Zomaar wat pasjes leren zoals bij de meeste dansscholen hoef je bij Talentfabriek053 niet te verwachten. Hier leer je echt de “foundation” van alle dansstijlen en daardoor leer je hoe je echt een danser wordt en leer je niet enkel wat pasjes die je na verloop van tijd toch weer vergeet.

Meer activiteiten

Naast de danslessen in Enschede bij Talentfabriek053 is de dansschool ook de eerste in het aanbieden van andere activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Faalangsttraining, G-Team (mensen met een beperking) training, Kinderfeestjes en Workshops. Tevens is het voor kunstenaars mogelijk om de fantastische industriële locatie te gebruiken en voor artiesten om te oefenen. Dans, kunst en cultuur komen bij Talentfabriek053 samen.

admin