Vergelijk aanbieders van bouwtechnische keuringen

Een huis kopen is niet zomaar wat, voor veel mensen geldt dat een huis de duurste aankoop is die zij ooit in hun leven zullen doen. Bij zo’n grote aankoop is het natuurlijk belangrijk dat je goed weet waar je aan begint en wat je kunt verwachten. Je wilt uiteindelijk niet te veel betalen en je wilt ook niet voor nare verrassingen komen te staan. Daarom is het vooral bij oudere huizen aan te raden om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Dit is een keuring van het beoogde huis om te kijken voor wat voor bouwtechnische onkosten het huis de komende jaren, dichtbij en ver weg, gaat zorgen.
Waarom zou je een bouwtechnische keuring laten doen?
De bouwtechnische keuring resulteert uiteindelijk in een bouwtechnisch rapport. In dit rapport wordt de staat van het huis omschreven en worden de te verwachten (verbouwings)kosten tot in detail uiteengezet. Een bouwtechnische keuring wordt vaak uitgevoerd voordat tot de koop van een huis wordt overgegaan. Dit wordt gedaan omdat een bouwtechnisch rapport een rol kan spelen in de prijsonderhandelingen voor het huis. Als er veel te verwachten kosten zijn om het huis bouwtechnisch in orde te maken, dan kan dit de prijs van het huis naar beneden brengen. Als de te verwachten kosten de pan uit rijzen, kun je nog besluiten om de woning maar helemaal niet te kopen.
De verschillende eigenschappen van bouwtechnische keuringen
In het algemeen geldt de regel: hoe ouder het huis, hoe belangrijker de bouwtechnische keuring is. Bij huizen van voor 1985 wordt een bouwtechnische keuring sowieso aanbevolen. Misschien ben je inmiddels overtuigd van de noodzaak van een bouwtechnische keuring van het huis dat jij op het oog hebt, maar welke aanbieder moet je kiezen? Bekijk een paar verschillende en kies welke bij jou past, vaak kun je voorbeelden van keuringsrapporten inzien om te kijken of het iets voor je is. Niet overal wordt even uitgebreid gekeurd, en sommige aanbieders gebruiken meer vakjargon dan andere, en dan zijn er natuurlijk nog de prijsverschillen.
De beste aanbieder eruit pikken
Je kunt zelf verschillende aanbieders van bouwtechnische keuringen met elkaar vergelijken door offertes op te vragen en voorbeeldrapporten in te zien, maar als aanvulling daarop kun je ook vergelijkingssites raadplegen. Een goed voorbeeld van zo’n vergelijkingssite is www.vergelijk-bouwtechnischekeuring.nl, een handige website waar ook beoordelingen bij staan. Zo kun je uiteindelijk een goede afweging maken de aanbieder eruit kiezen die bij jou past.

admin