Wat kun je doen als je ziek bent?

Iedereen heeft wel eens last van een griepje. De ene keer ben je na drie dagen weer helemaal fit, en de andere keer ben je drie weken niet in staat om ook maar iets productiefs te doen. Natuurlijk verschilt het ook van persoon tot persoon hoe iemand zich gedraagt als hij of zij ziek is. Helaas zijn er niet veel dingen die je tegen zo’n griepje kan doen: vaak is uitzieken de enige oplossing. Wat kan je dan toch doen om die tijd toch nog redelijk oké door te komen?

Slapen

Als je ziek bent is het belangrijk om veel rust te nemen en vooral om veel te slapen. Zo gaan de dagen sneller, maar ook merk je voor een korte periode even niet hoe ziek je eigenlijk bent. Duik lekker je warme en zachte bed in, wikkel je dekbed om je heen en neem veel rust. Hoe meer je uitrust, des te sneller je weer beter bent. Bovendien kun je in bed jezelf warm aankleden en met een warme deken veel zweten. Veel zweten is belangrijk als je ziek bent, zo word je sneller weer beter.

Medicijnen en drankjes

Veel mensen pakken de medicijndoos erbij als ze ziek zijn. Medicijnen als paracetamol en ibuprofen gaan er dan ook snel doorheen. Daarnaast zijn ook keelpastilles zeer geliefd. Er zijn echter genoeg mensen die er niet van houden om onnatuurlijke medicijnen in te nemen, wat ook oké is. In dat geval kun je er voor kiezen om thee te drinken met honing, verse kippensoep te eten of een ander heet drankje met bijvoorbeeld citroen te drinken. Door iets warms te drinken ga je zweten, wat dus weer goed is als je ziek bent.

Neem écht je tijd

Natuurlijk is het vervelend om zo lang niks te kunnen doen. Vooral als je naar school moet of veel werk hebt, is het niet fijn als je lang ziek bent. Misschien heb je de neiging om, zodra je je weer een beetje goed voelt, direct aan de slag te gaan. Vaak heeft dit echter een negatief effect en ben je dan al snel terug bij af. Ziek dus ten alle tijden volledig uit voordat je weer aan de slag gaat op school of op het werk.

admin