0

Duurzame energie

Duurzame energie, dat is groene energie. Tussen groene en grijze stroom is dan ook een groot verschil. Deze twee verschillende soorten energie worden op een verschillende manier opgewekt. Groene stroom is erg goed voor het milieu. Dit is zo omdat groene stroom word gemaakt uit verschillende energiebronnen die onuitputbaar zijn, wat inhoud dat ze nooit opraken. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de zon en het water, maar ook de wind en verschillende soorten biomassa kunnen een belangrijke energie bron zijn voor de groene energie. De biomassa zelf bestaat uit veel verschillende onderdelen zoals bijvoorbeeld hout en afval. Om vervolgens deze groene stroom uit de biomassa te kunnen te krijgen, word gebruik gemaakt van een milieu vriendelijke verbranding methode.

Grijze stroom

Grijze stroom is totaal niet milieu vriendelijk. Binnenin deze categorie van stroom zijn er weer 2 groepen. Zo is er de groep van grijze energie die gebruik maakt van energiebronnen die kunnen opraken ( wat dus bij groene energie niet zo was). Om elektriciteit en stroom te kunnen maken worden producten zoals gas en steenkool gebruikt. (bekijk hier de gastarieven) tijdens dit proces komen er verschillende broeikasgassen vrij die schadelijk zijn voor het milieu. Ten tweede is er nog de groep van grijze stroom die bestaat uit kernenergie. Deze manier van stroom opwekken is ook schadelijk omdat er afval ontstaat bij het maken van deze energie.

Waarom overstappen?

Een belangrijke reden om over te stappen is om geld te besparen. Op de verschillende vergelijkingswebsites kun je een groot aanbod bekijken van de goedkoopste aanbiedingen. Omdat er veel concurrentie is tussen de verschillende energie leveranciers moeten de bedrijven zakken met hun prijzen. Jij als consument kunt hier van profiteren door de lagere prijzen. Ook wanneer je nu al een energie contract hebt kun je zonder enig probleem overstappen. Veel energie maatschappijen bieden dan ook leuke welkomstkortingen en diverse acties waarmee je op jaarbasis veel geld kunt besparen. Verder zijn er ook veel verschillende energie leveranciers die de boetes vergoeden. Dit houd in dat als je overstapt naar een andere energie maatschappij, en je huidige contract nog een tijd doorloopt, je deze boete vergoed krijgt voor het overstappen.

Een andere goede reden om over te stappen is om te kunnen profiteren van de daling van de energie kosten en de energie tarieven. Door de schommeling in de prijs kunnen de kosten van energie voor een bepaalde periode juist hoger of lager zijn dan voor een andere periode. Wanneer jij dan ook een vast contract hebt, en de energie prijs goedkoper is geworden, dan loont het zich zeker om over te stappen naar een nieuwe maatschappij waarbij je een nieuw contract kunt krijgen met lage tarieven.

Verder is het ook een goed idee om over te stappen van energie als je niet tevreden bent met je huidige energie maatschappij. Misschien heb je problemen gehad met de aansluitingen, en/of is de klantenservice niet behulpzaam, dit en nog veel andere redenen kunnen ervoor zorgen dat overstappen naar een nieuwe energie maatschappij een goede oplossing is.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *