0

Internet, Bellen en Televisie

Telecomaanbieders blijven van alles verzinnen om klanten voor zich te winnen met aantrekkelijke verhalen over een vaste lage prijs of internet en tv in één pakket. Nieuwe aanbieders of aanbiedingen lijken soms als paddenstoelen uit de grond te schieten. Dan helpt het om de verschillen en overeenkomsten tussen bellen via internet en televisie tegenover elkaar te plaatsen. Ze vragen al helemaal om een vergelijking nu internet steeds meer de overhand neemt en de mogelijkheden van het wereldwijde digitale web bijna grenzeloos lijken. Als klant wil je het beste van beide technologieën zonder dat de kosten te hoog op gaan lopen.

Veel providers proberen de consument enthousiast te krijgen voor het alles in een pakketten principe waarbij hij of zij onbeperkt gebruik maakt van internet, televisie en bellen voor een vast bedrag per maand. Op het eerste gezicht lijken ze daarin weinig van elkaar te verschillen. Als je verder kijkt dan kom je er al snel achter dat een enkele grote provider zich apart toelegt op het bellen via de vaste telefoon. Dat is het meest interessant voor wie vooral veel aan de telefoon zit en veel minder achter de computer. Het heeft alleen zin om een totaalpakket af te sluiten als je dat ook volop benut.

In de meeste huishoudens neemt internet duidelijk de overhand vergeleken met de vaste telefoon. De meeste mensen WhatsAppen er de hele dag door op los. Soms maak je bijna alleen nog maar gebruik van WiFi in plaats van de ouderwets telefoonlijn. In die situatie wordt het een stuk makkelijker om niet de vaste telefoon maar nieuwe technieken op de eerste plek te zetten. Het bespaart tegenwoordig een smak met geld door WhatsApp ook in te zetten voor een telefonisch gesprek. Het kost geen cent om te bellen omdat je verbonden bent met WiFi. De kwaliteit van de verbinding laat vaak nog te wensen over. Daarnaast kun je kijken of bellen via Skype wat voor je is.

Het geeft jullie gesprek toch een extra tintje als je elkaar ondertussen in beeld ziet op het computerscherm. Deze oplossing komt vaak van pas als de bellers voor langere tijden ver van elkaar af leven. Het beste advies over internet bellen en televisie blijft dan ook om het aan te passen aan de persoonlijke situatie waar je in verkeert. In je eigen consumentengedrag herken je welke behoeftes je hebt en sommige tijden vragen nu eenmaal om een ander gebruik van onze moderne middelen dan anders. Hou daar dus ook rekening mee. Ook zijn er wel degelijk verschillen tussen de verschillende internet providers waar te nemen.

admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *